LazyLibrarian

Door Mar2zz op zondag 12 februari 2012 10:09 - Reacties (10)
CategorieŽn: Calibre, Downloaden, Views: 20.080

Ik zat al sinds ik SickBeard en CouchPotato voor het eerst installeerde te wachten tot er zo een programma voor muziek en voor ebooks zou verschijnen. Met Headphones ging die eerste wens in vervulling. De tweede, ebooks, liet maar op zich wachten. Eind vorig jaar heb ik zelf python verkent door een xbmc-plugin te herschrijven en wat installatiestappen van Maraschino makkelijker te maken. Nu had ik begin dit jaar het idee dat het me, met de opgedane kennis, best wel eens zou kunnen lukken zelf een programma voor ebooks te schrijven. Of in ieder geval, een bestaande applicatie te herschrijven voor ebooks. Het resultaat is LazyLibrarian.

Lees verder »

Calibre Server

Door Mar2zz op zaterdag 12 november 2011 12:42 - Reacties (20)
Categorie: Calibre, Views: 13.164

Naast films, tvshows en muziek is er natuurlijk ook nog digital entertainment op het gebied van boeken. Lezen is geweldig en als je voorstellingsvermogen een beetje geoefend is dan is lezen de immense 3D ervaring die gelijk staat aan avonturen beleven op Star Treks Holodeck.

Een ereader is zo een apparaat waardoor je, op het moment dat je hem voor het eerst aanschaft en in handen hebt, jezelf voor de kop slaat omdat je dat niet (jaren) eerder hebt gedaan. De leeservaring daarop is bijna gelijk aan die van echte boeken lezen, tot en met het bedlampje dat aan moet blijven tot diep in de nacht aan toe. Daarnaast biedt een ereader natuurlijk ontzettend veel voordelen ten opzichte van echte boeken.

En voor alle blije ereader-bezitters is Calibre een must-have application, dit is de suite die je eigen e-bibliotheek op orde houdt en verrijkt met metadata zoals omslagen, flapteksten, waarderingen en meer. Het is als het ware de XBMC voor bibliofielen. En laat deze prachtige suite nu ook een mooie server functionaliteit hebben waarmee je je boeken kan hosten op je server, vanwaar ze bekeken en gedownload kunnen worden.

Lees verder »