Usenet Indexer

NZB's streamen in XBMC

Door Mar2zz op dinsdag 16 augustus 2011 08:42 - Reacties (18)
CategorieŽn: Addons, Films, Newznab, Views: 19.679

Een korte blog dit keer. Ik kreeg een geweldige tip van tweaker j1nx, over een xbmc addon die het mogelijk maakt om films vanuit een nzb-file te streamen zodra de 1e rarfile binnen is. De setup bleek wat ingewikkeld, want ook al is het beta volgens de maker, volgens mij kan het beter een alpha status hebben.

Mijn idee was daarom om er een blog over te maken, hopende dat meer mensen het gaan proberen, en dan fijn github gaan volplempen met issues voorzien van een log, zodat het snel van alpha naar beta naar final kan gaan.

Ben je soms ook ongeduldig en wil je een film uitkijken binnen 1 minuut nadat je op "Add nzb' hebt geklikt? Het kan nu dus! Wat een potentieel heeft deze addon. Bij wijze van spreken hoef je nooit meer een film lokaal te hebben, want je kunt ze nu gewoon streamen!

Lees verder »

Newznab

Door Mar2zz op zaterdag 13 augustus 2011 13:22 - Reacties (41)
CategorieŽn: Downloaden, Films, Newznab, Series, Views: 17.254

Driemaal is scheepsrecht. Dat klopte dit keer in ieder geval, want mijn derde poging een eigen nzb-index-site op te zetten met de newznab source is me nu wel gelukt. Al doende leert men zou ik maar zeggen. Sinds spotweb en mediafrontpage ben ik wat dieper in de website-host-materie gedoken en alle opgedane kennis bij elkaar was eindelijk genoeg om de newznab site op te zetten.

Wat is newznab?
Newznab is een Content Management Systeem (CMS) voor een website die automatisch binaries van Usenet indexeert en via een regex categoriseert en voorziet van informatie. Daarbij wordt alles zo ingedeeld dat programma's zoals Sickbeard, Couchpotato e.a. er via een api-sleutel bij kunnen, en dus zo naar nzb's kunnen zoeken voor de door jou opgegeven zoektermen. nzb.su is een "live"-voorbeeld van een newznab-site. Sterker nog, dit is gewoon dezelfde source als die ik hieronder ga gebruiken, het draait als een soort reclame voor dit CMS. De setup is lastig, maar ik zal hieronder stapsgewijs beschrijven hoe je de website draaiende krijgt.

Lees verder »

Spotweb als provider

Door Mar2zz op woensdag 22 juni 2011 14:59 - Reacties (19)
CategorieŽn: Downloaden, Films, Muziek, Newznab, Series, Spotweb, Views: 28.539

In mijn vorige blog over Headphones had ik het al gemeld, Spotweb kan tegenwoordig als provider gebruikt worden voor Sickbeard, Couchpotato en Headphones. Dit houdt dus in dat die programma's de content uit Spotweb kunnen afschuimen op zoek naar posts die voldoen aan de door jou opgegeven criteria en dat vervolgens automatisch binnenhalen, naar Sabnzbd sturen en vervolgens verwerken.

Ik moest ff stoeien hoe ik die api aankreeg, zonder gedoe met .htaccesfiles, zoals op de wiki wordt uitgelegd, want ik kwam tijdens de zoektocht tegen dat .htaccess files not the best way to go zijn (so avoid if possible), dus ik ben verder gaan kijken

Lees verder »