Automatisch Films downloaden

Packaging voor Sickbeard, CouchPotato en Headphones

Door Mar2zz op zaterdag 8 oktober 2011 12:00 - Reacties (12)
CategorieŽn: Couchpotato, Downloaden, Headless onderhoud, Headphones, Sickbeard, Views: 8.110

Laatst las ik deze blog van Thomasie. Daar gaat het over de ongemakken van Linux, al ben ik het niet met hem eens daarover, het kan altijd makkelijker. Daarom schrijf ik ook al een tijd scripts, om installaties makkelijker te maken voor must-have-apps in download-automation-country. Maar wat is nu makkelijker, of net zo makkelijk, als een windows installatiefile, wat vaak .exe of .msi (is dit nog wel zo?) files zijn. Deze hoef je slechts te downloaden en dubbelklikken en de applicatie is geinstalleerd. Linux heeft dat ook, voor elke packagemanager een smaakje, en voor Ubuntu zijn dat .deb files. Dus ben ik in de .deb-file materie gedoken.

Lees verder »

Open Source: CouchPotato

Door Mar2zz op zondag 5 december 2010 10:13 - Reacties (32)
CategorieŽn: Couchpotato, Downloaden, Films, Views: 17.825

Dit is de zesde post van een serie artikelen die beschrijven hoe je een dedicated mediacenter installeert. Het doel is om stapsgewijs uit te werken hoe je een pc kunt inzetten voor het kijken en verzamelen van allerlei soorten media.

Bij deze posts ga ik ervan uit dat het onderliggende OS Ubuntu is (XBMC Live Dharma of Lucid Lynx server of desktop). Kijk hier voor de installatie van XBMC Live en hier voor Sabnzbdplus. Sabnzbdplus is een vereiste voor CouchPotato. Python 2.6 is ook een vereiste, maar dat is standaard geÔnstalleerd op de meeste recente linux-distributies. Voor een makkelijke integratie met de grootste Internet Movie Database is een recente Mozilla Firefox of Google Chrome aangeraden.

Lees verder »