[s]Album Identify[/s] Beets

Door Mar2zz op zaterdag 19 november 2011 09:53 - Reacties (13)
CategorieŽn: Downloaden, Headless onderhoud, Muziek, Sabnzbdplus, Views: 8.503

Onlangs ben ik overgestapt van Album Identify naar Beets. Beide programma's hebben hetzelfde doel, maar Beets is een stuk uitgebreider dan AlbumIdentify. Ten tijde van het schrijven van de AlbumIdentify-blog kon Beets nog niet zelfstandig, dus zonder tussenkomst, muziekbestanden taggen. Nu kan dat al wel een tijd, ik weet niet hoe lang, maar dat was voor mij een reden om nog eens te kijken naar Beets. En ik was binnen 10 minuten overtuigd. Bye bye AlbumIdentify!

Lees verder »

[s]Subsonic[/s] Nee! MPD!

Door Mar2zz op woensdag 16 november 2011 20:07 - Reacties (17)
CategorieŽn: Headless onderhoud, Muziek, Views: 7.373

Ik liep vandaag ineens tegen iets moois aan op het web. Soms heb je dat. Dan klik je wat in de rondte en ineens zie je een interessant artikel. Ik zou niet meer weten waar het artikel nou stond, maar er stond music en daemon in 1 regel en dat is voor mij een 'ff opletten'-signaal.

Sinds mijn blog over Subsonic zat ik met een programma op mijn htpc waar ik voor mijn gevoel niet zonder kon, maar ook niet graag wilde hebben. Dit vanwege de licentie die subsonic heeft waar in de reacties in die blog vanalles over te lezen valt. Daarnaast vond ik de dependency's van Subsonic aan de zware kant en kaapte het compleet mijn soundcard bij het afspelen, waardoor ik niet zonder tussencommando of reboot kon switchen tussen muziek luisteren via Subsonic en audio uit XBMC krijgen.

Nu ben ik erachter gekomen dat linux al jaren een prachtig mooi klein stukje software aan boord heeft, Music Player Daemon, of kortweg MPD.

Lees verder »

Packaging voor Sickbeard, CouchPotato en Headphones

Door Mar2zz op zaterdag 8 oktober 2011 12:00 - Reacties (12)
CategorieŽn: Couchpotato, Downloaden, Headless onderhoud, Headphones, Sickbeard, Views: 8.109

Laatst las ik deze blog van Thomasie. Daar gaat het over de ongemakken van Linux, al ben ik het niet met hem eens daarover, het kan altijd makkelijker. Daarom schrijf ik ook al een tijd scripts, om installaties makkelijker te maken voor must-have-apps in download-automation-country. Maar wat is nu makkelijker, of net zo makkelijk, als een windows installatiefile, wat vaak .exe of .msi (is dit nog wel zo?) files zijn. Deze hoef je slechts te downloaden en dubbelklikken en de applicatie is geinstalleerd. Linux heeft dat ook, voor elke packagemanager een smaakje, en voor Ubuntu zijn dat .deb files. Dus ben ik in de .deb-file materie gedoken.

Lees verder »

Scripts, scripts en nog eens scripts

Door Mar2zz op dinsdag 9 augustus 2011 14:37 - Reacties (30)
Categorie: Headless onderhoud, Views: 10.435

Hieronder gooi ik al mijn Dropbox-scripts als links neer. Omdat je in dropbox niet lekker in mappen kan rondneuzen, maar alleen per bestand erbij kan (als je de link weet) gooi ik hier alles neer. Dus geen echte blog, maar wellicht wel handig voor als je eens een script zoekt ergens voor (of de code wilt gebruiken voor iets anders of gewoon om voor te lachen als je een echte programmeur bent).

Voor elk programma zip ik alle scripts die ik ervoor heb, zipje downloaden en uitpakken (wget http://dl.dropbox.com/u/18712538/Programmanaam.zip && unzip Programmanaam.zip in terminal) en klaar is kees. Bestanden die eindigen op .sh moeten nog executable gemaakt worden met sudo chmod +x om uitgevoerd te kunnen worden

Lees verder »

Subsonic

Door Mar2zz op dinsdag 2 augustus 2011 14:29 - Reacties (24)
CategorieŽn: Downloaden, Headless onderhoud, Muziek, Views: 6.809

Als je de wereld aan muziek hebt wil je het misschien ook overal ter wereld luisteren. Met de huidige internetsnelheden op de telefoon is dat ook niet zo een probleem meer, mits je een eindeloos abonnement hebt, of als je ergens op de camping in Vive la France gewoon gebruik kan maken van een wifi-netwerk.

Het enige wat je dan nog moet regelen is dat je server je muziek aan de wereld serveert, zodat je er van overal bij kunt. Een mooie applicatie daarvoor is Subsonic. Subsonic serveert al je muziek in een webpagina en kan je muziek zo beschikbaar maken voor allerlei apparaten, waaronder alle moderne mobieltjes. Het is een muziekstreamer, maar dan streamt het jouw eigen verzameling. Overal ter wereld als je wilt, waar je maar beschikt over een beetje internetverbinding.

Lees verder »