[s]Album Identify[/s] Beets

Door Mar2zz op zaterdag 19 november 2011 09:53 - Reacties (13)
CategorieŽn: Downloaden, Headless onderhoud, Muziek, Sabnzbdplus, Views: 8.503

Onlangs ben ik overgestapt van Album Identify naar Beets. Beide programma's hebben hetzelfde doel, maar Beets is een stuk uitgebreider dan AlbumIdentify. Ten tijde van het schrijven van de AlbumIdentify-blog kon Beets nog niet zelfstandig, dus zonder tussenkomst, muziekbestanden taggen. Nu kan dat al wel een tijd, ik weet niet hoe lang, maar dat was voor mij een reden om nog eens te kijken naar Beets. En ik was binnen 10 minuten overtuigd. Bye bye AlbumIdentify!

Lees verder »

[s]Subsonic[/s] Nee! MPD!

Door Mar2zz op woensdag 16 november 2011 20:07 - Reacties (17)
CategorieŽn: Headless onderhoud, Muziek, Views: 7.374

Ik liep vandaag ineens tegen iets moois aan op het web. Soms heb je dat. Dan klik je wat in de rondte en ineens zie je een interessant artikel. Ik zou niet meer weten waar het artikel nou stond, maar er stond music en daemon in 1 regel en dat is voor mij een 'ff opletten'-signaal.

Sinds mijn blog over Subsonic zat ik met een programma op mijn htpc waar ik voor mijn gevoel niet zonder kon, maar ook niet graag wilde hebben. Dit vanwege de licentie die subsonic heeft waar in de reacties in die blog vanalles over te lezen valt. Daarnaast vond ik de dependency's van Subsonic aan de zware kant en kaapte het compleet mijn soundcard bij het afspelen, waardoor ik niet zonder tussencommando of reboot kon switchen tussen muziek luisteren via Subsonic en audio uit XBMC krijgen.

Nu ben ik erachter gekomen dat linux al jaren een prachtig mooi klein stukje software aan boord heeft, Music Player Daemon, of kortweg MPD.

Lees verder »

Subsonic

Door Mar2zz op dinsdag 2 augustus 2011 14:29 - Reacties (24)
CategorieŽn: Downloaden, Headless onderhoud, Muziek, Views: 6.809

Als je de wereld aan muziek hebt wil je het misschien ook overal ter wereld luisteren. Met de huidige internetsnelheden op de telefoon is dat ook niet zo een probleem meer, mits je een eindeloos abonnement hebt, of als je ergens op de camping in Vive la France gewoon gebruik kan maken van een wifi-netwerk.

Het enige wat je dan nog moet regelen is dat je server je muziek aan de wereld serveert, zodat je er van overal bij kunt. Een mooie applicatie daarvoor is Subsonic. Subsonic serveert al je muziek in een webpagina en kan je muziek zo beschikbaar maken voor allerlei apparaten, waaronder alle moderne mobieltjes. Het is een muziekstreamer, maar dan streamt het jouw eigen verzameling. Overal ter wereld als je wilt, waar je maar beschikt over een beetje internetverbinding.

Lees verder »

Spotweb als provider

Door Mar2zz op woensdag 22 juni 2011 14:59 - Reacties (19)
CategorieŽn: Downloaden, Films, Muziek, Newznab, Series, Spotweb, Views: 28.538

In mijn vorige blog over Headphones had ik het al gemeld, Spotweb kan tegenwoordig als provider gebruikt worden voor Sickbeard, Couchpotato en Headphones. Dit houdt dus in dat die programma's de content uit Spotweb kunnen afschuimen op zoek naar posts die voldoen aan de door jou opgegeven criteria en dat vervolgens automatisch binnenhalen, naar Sabnzbd sturen en vervolgens verwerken.

Ik moest ff stoeien hoe ik die api aankreeg, zonder gedoe met .htaccesfiles, zoals op de wiki wordt uitgelegd, want ik kwam tijdens de zoektocht tegen dat .htaccess files not the best way to go zijn (so avoid if possible), dus ik ben verder gaan kijken

Lees verder »

Headphones

Door Mar2zz op zondag 19 juni 2011 11:48 - Reacties (17)
CategorieŽn: Downloaden, Headphones, Muziek, Views: 11.887

Gisteren was het er ineens... De Couchpotato voor muziek! In dit topic over Sickbeard en Couchpotato kwam het ineens voorbij... Maar oh wat is het nog alpha en moet het nog groeien, het begin is er. En een app kan alleen snel verbeterd worden en groeien als er een community achter zit die het even aan de tand voelt... Dan kan het snel gaan, Spotweb is daar een mooi voorbeeld van...

Daarom ook deze blog, ten eerste omdat het natuurlijk mooi in mijn straatje past, maar ten tweede en vooral om reclame te maken... Installeer en probeer! Maar be warned, het is een rudimentair stukje software, het kan nog niet veel en het zal waarschijnlijk crashen, maar je doet mee om een reden, over een half jaar/jaar betaalt deze applicatie al je geinvesteerde tijd terug in keiharde luilakkerij; vanuit je luie stoel je muziek binnenhengelen zonder moeite ervoor te hoeven doen...

Lees verder »