Ouderlijk toezicht

Door Mar2zz op woensdag 15 december 2010 20:16 - Reacties (12)
Categorie: Kindercomputer, Views: 4.942

Een aanvulling op mijn blogpost Een kleuter achter de pc, ik heb er maar even een categorie voor aangemaakt, er komt vast nog meer over dit onderwerp. Wat ik nog miste in Edubuntu, maar wel redelijk dichtgetimmerd had met Mozilla Prism's is automatisch toezicht.

Ik wil niet dat mijn zoontje of dochter vervelende websites tegenkomt, met geweld, sex of andere dingen die ongeschikt zijn voor kleine kinderen. Ik zie de gebroken nachten waarin ik gewekt wordt doordat er weer een nachtmerrie is geweest, wat we laatst een poosje hadden toen ik hen Bassie en Adriaan en de Plaaggeest had geserveerd.

Lees verder »

Een kleuter achter de pc

Door Mar2zz op maandag 13 december 2010 18:44 - Reacties (12)
Categorie: Kindercomputer, Views: 6.851

Even een andere blog van mijn kant tussen al dat downloadgeweld door. Ik had geen tijd om een blog te schrijven over torrent-automation, mythtv, tvheadend of andere media-musthaves. Die komen dus nog. Ik had geen tijd omdat ik, naast dat ik het druk had, een kleuter thuis heb die ook tijd achter de computer wil doorbrengen. Daar heb ik natuurlijk niets op tegen, mits met mate, en wel volledig verantwoord bezig natuurlijk.

Dit alles hoef niet perse op linux. In windows/mac is zoiets ook wel te doen. De programmaatjes zijn crossplatform voor zover ik weet.

Lees verder »