NZB's streamen in XBMC

Door Mar2zz op dinsdag 16 augustus 2011 08:42 - Reacties (18)
CategorieŽn: Addons, Films, Newznab, Views: 19.679

Een korte blog dit keer. Ik kreeg een geweldige tip van tweaker j1nx, over een xbmc addon die het mogelijk maakt om films vanuit een nzb-file te streamen zodra de 1e rarfile binnen is. De setup bleek wat ingewikkeld, want ook al is het beta volgens de maker, volgens mij kan het beter een alpha status hebben.

Mijn idee was daarom om er een blog over te maken, hopende dat meer mensen het gaan proberen, en dan fijn github gaan volplempen met issues voorzien van een log, zodat het snel van alpha naar beta naar final kan gaan.

Ben je soms ook ongeduldig en wil je een film uitkijken binnen 1 minuut nadat je op "Add nzb' hebt geklikt? Het kan nu dus! Wat een potentieel heeft deze addon. Bij wijze van spreken hoef je nooit meer een film lokaal te hebben, want je kunt ze nu gewoon streamen!

Lees verder »

Conky

Door Mar2zz op woensdag 13 april 2011 15:04 - Reacties (5)
CategorieŽn: Addons, Headless onderhoud, Views: 5.040

Onlangs zag ik een screenshot met daarop allemaal gegevens over de pc, temperatuur, harde schijfruimte en dat soort zaken. Dit bleek Conky te zijn. Wat me vooral opviel was dat het er heel mooi uitzag. Ik moest gelijk denken aan Samurize voor windows, wat ik op Windows XP altijd had draaien. De grote vraag was of Conky ook net als Samurize van alles en nog wat kon tonen, dus of het ook andere gegevens dan die over de pc zelf.

Na wat googlen had ik begrepen dat Conky ook bash en python-scripts begrijpt, en dan is dat antwoord dus ja! Aangezien ik redelijk kan bashen ben ik gelijk maar even aan de slag gegaan.

Lees verder »

XBMC: One database to rule them all

Door Mar2zz op woensdag 9 februari 2011 16:33 - Reacties (11)
CategorieŽn: Addons, XBMC, Views: 15.691

Weer een post over XBMC, het mooiste opensource project wat ik ken, ik heb de geboorte gemist, maar het zien opgroeien op de xbox en volwassen zien worden op alle besturingssystemen. Ik ben een aantal keer gevraagd om een blog te schrijven over hoe je een centrale xbmc-database opzet. Bij deze dus..

Lees verder »

Transmission

Door Mar2zz op woensdag 15 december 2010 10:15 - Reacties (9)
CategorieŽn: Addons, Downloaden, Transmission, Views: 8.495

Dit is de achtste post van een serie artikelen die beschrijven hoe je een dedicated mediacenter installeert. Het doel is om stapsgewijs uit te werken hoe je een pc kunt inzetten voor het kijken en verzamelen van allerlei soorten media.

Op verzoek wordt dit een blog over torrents downloaden. Ik doe zelf nauwelijks torrents, maar het is altijd handig bij de hand te hebben voor zaken die op Usenet niet te vinden zijn, al gebeurt dat zelden als je een Usenetprovider hebt met een flinke retentie (=bewaartijd). Disclaimer, het uploaden (=verspreiden) van auteursrechtelijk beschermde content is niet legaal. Je zult je uploadsnelheid dus in principe op 0 moeten zetten om legaal torrents te kunnen doen voor het verkrijgen van films en dergelijke (daar gaat het filesharingprincipe mee kapot natuurlijk).

Lees verder »

Open Source: Automatisch ontdekken

Door Mar2zz op maandag 6 december 2010 21:04 - Reacties (5)
CategorieŽn: Addons, Series, Views: 4.307

Dit is de zevende post van een serie artikelen die beschrijven hoe je een dedicated mediacenter installeert. Het doel is om stapsgewijs uit te werken hoe je een pc kunt inzetten voor het kijken en verzamelen van allerlei soorten media.

Deze blog kan beschouwd worden als een tussendoortje. Ik ga hier niet uitgebreid in op de installatie van zaken en dergelijke, maar beschrijf hoe je al mediaconsumerend meer over je smaak kunt leren en daardoor meer media kunt vinden gebaseerd op die smaak.

Lees verder »