[s]Periscope[/s] Subliminal!

Door Mar2zz op donderdag 13 oktober 2011 19:49 - Reacties (10)
CategorieŽn: Downloaden, Periscope, Series, Views: 14.649

Periscope is niet meer. Tenminste sinds 7 juli 2011 geen updates meer, en dat is voor Periscope's begrippen lang. Ik vroeg me ook altijd al af hoe die Patrick dat zo lang alleen vol hield, een programma met zoveel issue's steeds maintainen. Regelmatig werd er weer een website geblocked omdat er tig mensen die websites liepen te hameren met Periscope. Bierdopje kreeg ware DDOS aanvallen te verduren van subtitle-zeurpietjes en heeft tot 2 maal toe de door periscope gebruikte api-key moeten blokkeren zodat de Bierdopje-plugin onbruikbaar werd.

Doordat ook andere subtitlesites afhaakten en vriendelijk verzochten hen buiten beschouwing te laten bij het ontwikkelen van Periscope-plugins werd Periscope steeds onbetrouwbaarder, terwijl het nog niet eens een final state van ontwikkeling had. Gelukkig is nu iemand anders een Periscope afgeleide aan het doorontwikkelen, en dat is Diaoul, die bouwt aan het programma Subliminal.

Lees verder »

Newznab

Door Mar2zz op zaterdag 13 augustus 2011 13:22 - Reacties (41)
CategorieŽn: Downloaden, Films, Newznab, Series, Views: 17.254

Driemaal is scheepsrecht. Dat klopte dit keer in ieder geval, want mijn derde poging een eigen nzb-index-site op te zetten met de newznab source is me nu wel gelukt. Al doende leert men zou ik maar zeggen. Sinds spotweb en mediafrontpage ben ik wat dieper in de website-host-materie gedoken en alle opgedane kennis bij elkaar was eindelijk genoeg om de newznab site op te zetten.

Wat is newznab?
Newznab is een Content Management Systeem (CMS) voor een website die automatisch binaries van Usenet indexeert en via een regex categoriseert en voorziet van informatie. Daarbij wordt alles zo ingedeeld dat programma's zoals Sickbeard, Couchpotato e.a. er via een api-sleutel bij kunnen, en dus zo naar nzb's kunnen zoeken voor de door jou opgegeven zoektermen. nzb.su is een "live"-voorbeeld van een newznab-site. Sterker nog, dit is gewoon dezelfde source als die ik hieronder ga gebruiken, het draait als een soort reclame voor dit CMS. De setup is lastig, maar ik zal hieronder stapsgewijs beschrijven hoe je de website draaiende krijgt.

Lees verder »

Spotweb als provider

Door Mar2zz op woensdag 22 juni 2011 14:59 - Reacties (19)
CategorieŽn: Downloaden, Films, Muziek, Newznab, Series, Spotweb, Views: 28.539

In mijn vorige blog over Headphones had ik het al gemeld, Spotweb kan tegenwoordig als provider gebruikt worden voor Sickbeard, Couchpotato en Headphones. Dit houdt dus in dat die programma's de content uit Spotweb kunnen afschuimen op zoek naar posts die voldoen aan de door jou opgegeven criteria en dat vervolgens automatisch binnenhalen, naar Sabnzbd sturen en vervolgens verwerken.

Ik moest ff stoeien hoe ik die api aankreeg, zonder gedoe met .htaccesfiles, zoals op de wiki wordt uitgelegd, want ik kwam tijdens de zoektocht tegen dat .htaccess files not the best way to go zijn (so avoid if possible), dus ik ben verder gaan kijken

Lees verder »

Mediafrontpage

Door Mar2zz op zondag 27 februari 2011 12:59 - Reacties (9)
CategorieŽn: Films, Series, Views: 8.322

Al die verschillende bladwijzers om Sabnzbd, Sickbeard, XBMC, Couchpotato en dergelijke te benaderen... Een complete wildgroei om een beetje lui je media bij te houden. Ik kreeg een geweldige tip van tweaker j1nx, Mediafrontpage. Een mooie suite die al deze programma's bij elkaar onder brengt onder 1 webadres. Bovendien is dit een mooi begin voor het installeren van andere webbased zaken, zoals een eigen website opzetten, Spotweb gebruiken etc. etc. Daar kom ik in een volgende blog wel op terug.

Lees verder »

Periscope

Door Mar2zz op woensdag 12 januari 2011 15:04 - Reacties (25)
CategorieŽn: Downloaden, Films, Periscope, Series, Views: 12.415

Dit is de tiende post van een serie artikelen die beschrijven hoe je een dedicated mediacenter installeert en automatisch al je media binnenhaalt. Het doel is om stapsgewijs uit te werken hoe je een pc kunt inzetten voor het kijken en verzamelen van allerlei soorten media.

Dit word een korte how to voor XBMC Live of *nix server, gebaseerd op de how to voor installatie van Periscope op een Synology NAS van tweaker sverzijl.

Lees verder »