LazyLibrarian

Door Mar2zz op zondag 12 februari 2012 10:09 - Reacties (10)
CategorieŽn: Calibre, Downloaden, Views: 20.080

Ik zat al sinds ik SickBeard en CouchPotato voor het eerst installeerde te wachten tot er zo een programma voor muziek en voor ebooks zou verschijnen. Met Headphones ging die eerste wens in vervulling. De tweede, ebooks, liet maar op zich wachten. Eind vorig jaar heb ik zelf python verkent door een xbmc-plugin te herschrijven en wat installatiestappen van Maraschino makkelijker te maken. Nu had ik begin dit jaar het idee dat het me, met de opgedane kennis, best wel eens zou kunnen lukken zelf een programma voor ebooks te schrijven. Of in ieder geval, een bestaande applicatie te herschrijven voor ebooks. Het resultaat is LazyLibrarian.

Lees verder »

Gij zult geen privacy schenden, heer Teeven!

Door Mar2zz op donderdag 8 december 2011 07:35 - Reacties (18)
Categorie: Downloaden, Views: 7.314

Heer Teeven is bezig het opstellen van wetgeving voor een downloadverbod. Niemand in de 2e kamer wilde van zijn vorige voorstel weten, dus schaaft hij het verbod wat bij totdat hij het gevoel heeft dat het acceptabel is en dat de 2e kamer er wel mee akkoord zal gaan.

Ondertussen staan de kranten en nieuwssites vol met berichten over de voortgang ervan. Zo lijkt het alsof het downloadverbod er gaat komen. Ook nu op tweakers.net, het nieuwsartikel: nieuws: Teeven: schadebedrag bepalend voor aanpak grote downloader . Als je daar alleen de titel van leest dan zou je haast denken dat het verbod al bestaat. Maar als je nadenkt over de technische beperkingen van het handhaven van zo een verbod dan moet je wel concluderen dat hier sprake is van een wassen neus.

Het verbod zal alleen een appel doen op de moraliteit van de burger. Gaan jij en ik door met downloaden als dat echt verboden is bij wet, of gaan we gewoon door ook al overtreden we daarmee de wet?

Lees verder »

[s]Album Identify[/s] Beets

Door Mar2zz op zaterdag 19 november 2011 09:53 - Reacties (13)
CategorieŽn: Downloaden, Headless onderhoud, Muziek, Sabnzbdplus, Views: 8.505

Onlangs ben ik overgestapt van Album Identify naar Beets. Beide programma's hebben hetzelfde doel, maar Beets is een stuk uitgebreider dan AlbumIdentify. Ten tijde van het schrijven van de AlbumIdentify-blog kon Beets nog niet zelfstandig, dus zonder tussenkomst, muziekbestanden taggen. Nu kan dat al wel een tijd, ik weet niet hoe lang, maar dat was voor mij een reden om nog eens te kijken naar Beets. En ik was binnen 10 minuten overtuigd. Bye bye AlbumIdentify!

Lees verder »

Calibre Server

Door Mar2zz op zaterdag 12 november 2011 12:42 - Reacties (20)
Categorie: Calibre, Views: 13.164

Naast films, tvshows en muziek is er natuurlijk ook nog digital entertainment op het gebied van boeken. Lezen is geweldig en als je voorstellingsvermogen een beetje geoefend is dan is lezen de immense 3D ervaring die gelijk staat aan avonturen beleven op Star Treks Holodeck.

Een ereader is zo een apparaat waardoor je, op het moment dat je hem voor het eerst aanschaft en in handen hebt, jezelf voor de kop slaat omdat je dat niet (jaren) eerder hebt gedaan. De leeservaring daarop is bijna gelijk aan die van echte boeken lezen, tot en met het bedlampje dat aan moet blijven tot diep in de nacht aan toe. Daarnaast biedt een ereader natuurlijk ontzettend veel voordelen ten opzichte van echte boeken.

En voor alle blije ereader-bezitters is Calibre een must-have application, dit is de suite die je eigen e-bibliotheek op orde houdt en verrijkt met metadata zoals omslagen, flapteksten, waarderingen en meer. Het is als het ware de XBMC voor bibliofielen. En laat deze prachtige suite nu ook een mooie server functionaliteit hebben waarmee je je boeken kan hosten op je server, vanwaar ze bekeken en gedownload kunnen worden.

Lees verder »

[s]Periscope[/s] Subliminal!

Door Mar2zz op donderdag 13 oktober 2011 19:49 - Reacties (10)
CategorieŽn: Downloaden, Periscope, Series, Views: 14.649

Periscope is niet meer. Tenminste sinds 7 juli 2011 geen updates meer, en dat is voor Periscope's begrippen lang. Ik vroeg me ook altijd al af hoe die Patrick dat zo lang alleen vol hield, een programma met zoveel issue's steeds maintainen. Regelmatig werd er weer een website geblocked omdat er tig mensen die websites liepen te hameren met Periscope. Bierdopje kreeg ware DDOS aanvallen te verduren van subtitle-zeurpietjes en heeft tot 2 maal toe de door periscope gebruikte api-key moeten blokkeren zodat de Bierdopje-plugin onbruikbaar werd.

Doordat ook andere subtitlesites afhaakten en vriendelijk verzochten hen buiten beschouwing te laten bij het ontwikkelen van Periscope-plugins werd Periscope steeds onbetrouwbaarder, terwijl het nog niet eens een final state van ontwikkeling had. Gelukkig is nu iemand anders een Periscope afgeleide aan het doorontwikkelen, en dat is Diaoul, die bouwt aan het programma Subliminal.

Lees verder »