Newznab

Door Mar2zz op zaterdag 13 augustus 2011 13:22 - Reacties (41)
CategorieŽn: Downloaden, Films, Newznab, Series, Views: 17.253

Driemaal is scheepsrecht. Dat klopte dit keer in ieder geval, want mijn derde poging een eigen nzb-index-site op te zetten met de newznab source is me nu wel gelukt. Al doende leert men zou ik maar zeggen. Sinds spotweb en mediafrontpage ben ik wat dieper in de website-host-materie gedoken en alle opgedane kennis bij elkaar was eindelijk genoeg om de newznab site op te zetten.

Wat is newznab?
Newznab is een Content Management Systeem (CMS) voor een website die automatisch binaries van Usenet indexeert en via een regex categoriseert en voorziet van informatie. Daarbij wordt alles zo ingedeeld dat programma's zoals Sickbeard, Couchpotato e.a. er via een api-sleutel bij kunnen, en dus zo naar nzb's kunnen zoeken voor de door jou opgegeven zoektermen. nzb.su is een "live"-voorbeeld van een newznab-site. Sterker nog, dit is gewoon dezelfde source als die ik hieronder ga gebruiken, het draait als een soort reclame voor dit CMS. De setup is lastig, maar ik zal hieronder stapsgewijs beschrijven hoe je de website draaiende krijgt.

Benodigdheden
Je hebt in ieder geval dezelfde software nodig als Spotweb vereist. Als je Spotweb dus al hebt draaien dan kun je de volgende stap overslaan:
sudo apt-get install apache2 php5 php5-gd php-pear
sudo pear install Net_NNTP
Ook is er een mysql-server nodig voor het opslaan van de alle gegevens. Hoe dit moet staat in XBMC: One database to rule them all. Typ hiervoor: sudo apt-get intall mysql-server en volg de instructies in de terminal. (je moet een wachtwoord en dergelijke opgeven. Optioneel kan je voor het databasebeheer ook phpmyadmin installeren met sudo apt-get install phpmyadmin.

Na al deze apt-get's luistert er al een site @ http://localhost/. Surf daar maar heen en je krijgt een apache-bericht, wat betekent dat de install is gelukt.

De source hosten

Alle websites voor apache staan in /var/www/ op je machine. Nu staat er nog geen map in (of er staat al spotweb/mediafrontpage e.a.), maar dat gaan we dus veranderen. Plak de volgende code zonder # ervoor 1 voor 1 in de terminal en druk op enter, dan komt het helemaal in orde.
# ga naar bestandslocatie
cd /var/www
# download de source
sudo wget http://www.newznab.com/newznab-0.2.3.zip
# pak de source uit
sudo unzip newznab*
# verwijder de source
sudo rm newznab*.zip
# hernoem de uitgepakte source naar newznab
sudo mv newznab* newznab
# maak de apache-user (www-data) en jezelf eigenaar van de map newznab
sudo chown -R www-data:jouw_username newznab

De mapstructuur is nu klaar. Je kunt er al heen surfen. Als je nu naar http://localhost/newznab gaat dan zie je een mappenstructuur. Klik op een link en je gaat die map in. Klik op www en je komt in het setup-panel terecht.

mappen newznab

De database in orde maken
De website's gegevens worden opgeslagen in een database. Deze moeten we nog aanmaken, in het setuppanel zal er ook naar gevraagd worden. Dit kan met php-myadmin, maar ook via commandline. Commandline is makkelijker omdat je dan kan copy-pasten, in plaats van dat ik klik hier, klik dan daar zou moeten beschrijven met tig screenshots. Log daarom in op mysql in de terminal. Typ
mysql -u root -p
Geef je wachtwoord op, en nu krijg je een nieuwe commandline die er zo uitziet
mysql>
Neem het volgende over, inclusief de ;
CREATE DATABASE newznab;
CREATE USER 'newznab'@'localhost' IDENTIFIED BY 'wachtwoord';
GRANT ALL PRIVILEGES ON newznab.* TO newznab @'localhost' IDENTIFIED BY 'wachtwoord';


De rest van de setup door
Step 1 Preflight check
Op http://localhost/newznab/www kom je op de welkomspagina. Hier kun je onderaan op Step 1: De preflight check klikken. Als je daarop klikt kom je op een pagina waar je, als je bovenstaande stappen correct hebt uitgevoerd alleen maar Status OK en misschien een paar keer status Warning tegen. Die warning hoef je je nu nog niet druk om te maken, negeer dus maar, (druk maken daarover hoeft pas als de site raar gaat doen of als je heul veul usenet-groepen gaat indexen en je tegen problemen aan loopt). Ik ga er daarom voor het gemak ook niet op in. Als het goed is staat er daarom ook onderaan:
No problems were found and you are ready to install.
Step 2: Database setup
Hier vul je de gegevens in van de database die je net hebt aangemaakt. Dus username newznab, bij wachtwoord het gekozen wachtwoord en je kunt alweer naar stap 3.

Step 3: Set up news server connection
Deze stap spreekt voor zich. Hier vul je de gegevens van je nieuwsgroep-provider in. Indien je met SSL wil verbinden moet je ook openssl geinstalleerd hebben (is standaard aanwezig op Ubuntu server (en waarschijnlijk de meeste linux-servers). Klik op Test connection en als dit goed is ingevuld kom je automatisch in stap 4.

Step 4: Save setup.
Rare stap. Maar je moet even confirmen blijkbaar dat je alles goed hebt ingevuld, terwijl je het nergens ziet staan wat je nou hebt ingevuld, maar als je hier bent gekomen dan heb je alles goed ingevuld. Snap jij het nog? Je komt in stap 5 als je saved.

Step 5: Setup admin user
Maak de baas van je site. Deze user kan alles. Met deze user bepaal je de look en feel, welke indexeringen er zijn en wat er allemaal op de site komt. Ook kun je andere users aanmaken. The webmaster! Hier kun je invullen wat je wilt, als je maar onthoud wat je ingevuld hebt. Sla het op en je komt in stap 6, de laatste stap!

Step 6: NZB File Path
De default kun je prima laten staan. De user www-run moet er in ieder geval bij kunnen en kunnen schrijven, dus beter verander je niets, het staat immers al goed. Dit is waar alle nzb-files worden opgeslagen als gzipte files. Dus na verloop van tijd kan ie aardig vol raken. chown -R deze map met www-run:jouw_user en daarna nog chmod -R 774. Ook kan je map newznab/www/install na deze stap verwijderen, die is niet meer nodig.

Admin Hangout
Na stap 6 kom je hier terecht. De control room sort of speak. Je bent natuurlijk nieuwsgierig naar het indexeren. Daarvoor moet je eerst binaries-groepen aanwijzen die je op de frontpage wilt hebben. Daarvoor ga je naar: http://localhost/newznab/www/admin/group-list.php. zoek daar alle groepen op die je wilt hebben en klik op activate. Dan worden ze 'aangezet' en zullen ze bij het indexeren opgepakt worden en weergegeven op de frontpage.

Voor TV Shows zijn a.b.teevee en a.b.multimedia onmisbaar. Misschien weet je zelf ook nog goeie. Je kan de zoekbox gebruiken om bijvoorbeeld op movies te zoeken, en al die groepen ook toe te voegen. Doe er niet te veel in 1x. Anders wordt het nogal een heftige belasting op je systeem als je gaat retrieven. Haal de krenten uit de pap en voeg dat toe.

Hierna kan het echte werk beginnen. Het indexeren zelf.

Indexeren
Hiervoor staan commandline-tools in /var/www/newznab/misc/update_scripts. Daar kun je met cd heengaan. Je runt ze manueel, of vanuit een cronjob. De eerste keer maar even manueel, zodat je kan zien wat er gebeurt. De eerste die je draait is update_binaries.php, gevolgd door update_releases.php. Dit kan in 1 commando getypt:
cd /var/www/newznab/misc/update_scripts && php update_binaries.php && php update_releases.php
Dit gaat ff duren, dus neem een bak koffie, en dan misschien nog 1, dat ligt eraan hoeveel en welke groepen je hebt gekozen.

Als deze scripts uitgerateld zijn is alle content aanwezig, maar het gekke is dat de frontpage-categorien ernstig leeg blijven en errors geven.

Alle info naar de frontpage
Dit is iets waar ik dus steeds tegen aanliep, de site leek niet te werken. Maar nu blijkt dat er rewrite's gemaakt moeten worden, net zoals nodig is voor de Spotweb-api. En daardoor wist ik nu wat er aan de hand was, en de oplossing dus ook kon vinden.

Het makkelijkst is om een aparte site toe te voegen aan apache met daarin de rewrite-rules. Speciaal voor newznab. En omdat zoiets lekker portable is kan je dat ook wel van mij krijgen, of je neemt de info over. Maar ff uit de dropbox halen is natuurlijk het makkelijkst. Om de rewrites in te schakelen doe dan je het volgende:
# de site-config downloaden
sudo wget -P /etc/apache2/sites-available http://dl.dropbox.com/u/18712538/newznab/newznab
# eventueel de poort aanpassen als je niet op poort 80 (=default) draait
sudo sed 's/:80>/:POORT>/' /etc/apache2/sites-available/newznab
# de site config aanzetten
sudo a2ensite newznab
# de rewrite-module inschakelen
sudo a2enmod rewrite
# apache restarten (reload is bij mij niet genoeg om de url's te rewriten)
sudo /etc/init.d/apache2 restart


En dan is het klaar (of juist begonnen)
Als je nu naar http://localhost:10000/newznab/www/ surft dan zijn de categorien ook klikbaar. Daar zie je dan resultaten, met plaatjes en al. Voor zover mogelijk wordt info uit .nfo files gehaald, van imdb, tmdb, tvrage enzovoorts. Zo heb je mooie overzichten van de posts in de door jou opgegeven binarie-groepen.

http://tweakers.net/ext/f/MgjG2K7hiwieC71AA5nK88Kn/medium.png

En, je kunt het dus in Sickbeard en dergelijke hangen met je apikey, die je kunt vinden als je op je naam klikt en in je profiel-pagina komt. Als je via cronjob regelmatig laat bij werken dan zul je geen tvshow meer missen. Echter, als je al geregistreerd bent bij een andere nzb-provider, dan zal dit niet zoveel toegevoegde waarde hebben. Maar mocht je zo een registratie niet hebben, of als een of andere stichting het weer voor elkaar krijgt dat zo een site de lucht uit gaat, dan heb je er mooi zelf nog 1 achter de hand.

Je kunt deze site natuurlijk ook zelf hosten en registratie toestaan. Bedenk alleen wel dat het aanbieden van verwijzingen en links naar illegale content in Nederland bij wet verboden is. Je mag dit alleen in huiselijke kring doen en dus niet in het openbaar.

Door het user-registratie systeem heb jij als admin volledige controle over wie er op de site kunnen komen. Je kunt de frontpage, en alle pages, volledig aanpassen. De frontpage kan dus best over je postzegelverzameling gaan, als je er als anonieme bezoeker terecht komt, maar zodra je inlogt een complete en informatieve indexsite zijn. Niemand die daarachter komt zonder huisvredebreuk te plegen.

front anoniem

Volgende: NZB's streamen in XBMC 08-'11 NZB's streamen in XBMC
Volgende: Scripts, scripts en nog eens scripts 08-'11 Scripts, scripts en nog eens scripts

Reacties


Door Tweakers user Staatslot, zaterdag 13 augustus 2011 15:25

Een hele goeie tip: als je doneert en je daarna meldt op de chat van newznab, kun je bij de user "bb" een rar file krijgen van ik meen 8gb groot vol nzb's van de afgelopen 3 jaar.

Die kun je via de import.php scripts importeren en heb je een heel groot deel van usenet in je eigen index opgeslagen staan. Ik moet je dan wel waarschuwen, het importeren duurt wel echt lang! Afhankelijk van welke opties je inschakelt (deep rar insepction etc) kan het wel tot 6 dagen duren.. Maar dan heb je ook wel iets heel moois natuurlijk!

Door Tweakers user Mar2zz, zaterdag 13 augustus 2011 17:25

lol 3 jaar, zo ver komt mijn usenet-abbo niet eens. Maar ik heb deze site niet direct nodig, aangezien ik genoeg registraties heb bij 'live'-sites. Met het oog op de toekomst laat ik de database wel builden zodat ik over een jaar ook een jaar content heb. Altijd handig om achter de hand te hebben. Voor als een site uit de lucht gaat, of ineens zo een premium-abbo-regeling gaat hanteren enzo. Mocht dat heel snel gebeuren dan valt zo een import altijd nog te overwegen.

8Gb voor 3 jaar vind ik trouwens niet eens zo heel groot, ik had meer verwacht.

Door Tweakers user HyperBart, zaterdag 13 augustus 2011 17:47

Puur en alleen voor NZB's 8GB, dat is toch niet zo klein? Je weet zelf dat een NZB niet bepaald gigantisch groot is...

Door Tweakers user Precision, zaterdag 13 augustus 2011 17:58

Ik heb het ook nog gebruikt, maar heb een paar dingen moeten ombuigen voor xampp etc onder windows, maar toen botste ik ook op het leeg blijven. Ik heb toen newznab opgegeven en ging zelf iets maken, wat er ook OOIT zal komen. Maar niet in het eerste jaar, wegens te druk :)

Door Tweakers user Mar2zz, zaterdag 13 augustus 2011 18:34

HyperBart schreef op zaterdag 13 augustus 2011 @ 17:47:
Puur en alleen voor NZB's 8GB, dat is toch niet zo klein? Je weet zelf dat een NZB niet bepaald gigantisch groot is...
Er komt vanalles in de database terecht. 23 tabellen, waarvan parts de grootste is, daar staat artikelinfo in en wordt denk ik de nzb uit gegenereerd. Daarnaast nog de info uit tvrage, imdb, tmdb enzovoorts. ik heb maar een paar groepen geindexed voor 2 dagen, en de database is al 16Mb.

Door Tweakers user aegis, zaterdag 13 augustus 2011 18:34

is het niet mogelijk om de www dir die in de newznab folder zit in je www-root te zetten en te hernoemen naar newznab?

Door Tweakers user Mar2zz, zaterdag 13 augustus 2011 18:39

@Aegis, ik heb het even getest en het lijkt te werken, de site zelf dan. Alleen dan blijven er wat mappen over, ik moet ff uitzoeken wat die doen.

Door Tweakers user aegis, zaterdag 13 augustus 2011 20:04

ik heb het nu ook geprobeerd. voor de update binaries en release kun je gewoon ergens anders zetten en dan in de config.php de include veranderen naar waar je newznab hebt staan. ik heb alle die folders verwijderd en alles werkt nog. krijg alleen de admin pagina niet meer werkend met de url rewrite van lighttpd

Door Tweakers user Mar2zz, zaterdag 13 augustus 2011 20:23

Hmm das raar, want die hoeft toch helemaal niet herschreven te worden aangezien je daar ook al voor het rewriten bij kunt. waarom wordt ie dan wel herschreven?

Zijn die eerste 1 (of 2 zelfs) rewrites van ligthtpd niet overbodig? apache heeft er ook maar drie.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 13 augustus 2011 20:26]


Door Tweakers user aegis, zaterdag 13 augustus 2011 22:38

ik heb geen idee, ik heb die eerste 2 nu niet aan staan en alles werkt behalve het admin gedeelte. ik ze wel iets moeten veranderen in plaats van "^/([^/\.]+)/?(?:\?(.*))$" => "index.php?page=$1&$2" heb ik er "^/newznab/([^/\.]+)/?(?:\?(.*))$" => "/newznab/index.php?page=$1&$2" van gemaakt anders werken ze niet.

Door Tweakers user j1nx, zondag 14 augustus 2011 16:19

OK, heb je HOWTO gevolgt en is nu draaiende;

1) Opmerking;
cd /var/www/newznab/misc/update_scripts && php update_binaries.php && update_releases.php
Moet zijn
cd /var/www/newznab/misc/update_scripts && php update_binaries.php && php update_releases.php
De folder chown van nzbfiles zet je op www-run:user, maar de rechten staan nog op 700 volgens mij. Heb ik al verhoogd, dus kan niet meer checken.


2) Vraag;
Ik ben absoluut niet thuis in die regexp rewrite troep. Wat als ik ni de volledige inhoud van "www" wil verplaatsen 1 directory omhoog.
Zodat je de site kan benaderen via www.domain.nl/newznab/


PS:
Nog een foutje, via jouw site-available file benader je de site niet via port 10000, maar gewoon 80

[Reactie gewijzigd op zondag 14 augustus 2011 16:33]


Door Tweakers user Mar2zz, zondag 14 augustus 2011 20:03

Thx voor je opmerkingen. Die chown van nzbfiles was ik ook achter gekomen na een retrieve. Kreeg mkdir foutmeldingen in nzb.php (of zoiets). chmod 770 is daar voldoende.

Die poort 80 staat er bewust in, omdat deze howto van een verse apache-install uitgaat. Maar ik zal het even vermelden erbij, goed dat je het zegt. Ik heb 'm zelf op 10000 staan idd.

regexen is ook niet mijn sterkste kant. Heb je het al gewoon geprobeerd? Volgens mij begint ie pas met rewriten als ie index.php? tegenkomt, alles wat ervoor staat wordt door de regex verwerkt. ik heb dat www hernoemt naar newznab, zoals aegis voorstelde, en alles bleef werken.

Ik denk dat je rewritebase aan moet passen. daar staat nu dit:
RewriteBase /
Wat gebeurt er als je daarvan
RewriteBase http://jouwdomein.nl/newznab van maakt?

Door Tweakers user DJ-Visto, zondag 14 augustus 2011 20:20

Hmm, ik heb alles gedaan krijg helaas een error:

Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 71 bytes) in /var/www/newznab/www/lib/Net_NNTP/NNTP/Protocol/Client.php on line 1748

(tijdens het draaien van update_binaries.php)

[Reactie gewijzigd op zondag 14 augustus 2011 20:22]


Door Tweakers user Mar2zz, zondag 14 augustus 2011 20:37

Dan heb je in php.ini niet genoeg geheugen toegewezen. Dit kan ook komen doordat je teveel groepen hebt geactiveerd. Dus of het geheugen verhogen of minder groepen activeren?

Dit ff zoeken in /etc/apache2/php.ini en dan verhogen. (bij mij runt ie blijkbaar met 'maar' 128 M en daarmee kan ik 5 groepen indexeren.


code:
1
2
3
; Maximum amount of memory a script may consume (128MB)
; http://php.net/memory-limit
memory_limit = 128Medit:
foutje van mij, bovenstaande is niet nodig...
vanaf de cli heb je oneindig geheugen trouwens, dus als je via de terminal runt dan zou ie geen geheugenfout moeten krijgen, of je hebt te weinig 'echt' geheugen op je machine, of er is gewoon een geheugenfout opgetreden wegens bug o.i.d.

[Reactie gewijzigd op zondag 14 augustus 2011 20:40]


Door Tweakers user DJ-Visto, zondag 14 augustus 2011 20:54

Er hangt 1GB geheugen aan die webserver dat gebruik ik lang niet, ik heb een groep openstaan ik ga wel even kijke nin php ini :P

Draai hem uit CLI btw

UPDATE:

Heb hem op 1GB gezet en weer die error.. Gek!

Die line error die hij geeft geeft ook geen rare dingen aan,

Ik doe dus
cd /var/www/newznab/misc/update_scripts
php update_binaries.php

:P


code:
1
2
3
4
5
6
7
8
Updating: 1 groups - Using compression? No
Processing alt.binaries.tv
Group alt.binaries.tv has 50,001 new parts.
First: 369767829 Last: 411513792 Local last: 0
New group starting with 50000 messages worth.
Getting 20,001 parts (411463792 to 411483792) - 30,000 in queue

Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 71 bytes) in /var/www/newznab/www/lib/Net_NNTP/NNTP/Protocol/Client.php on line 1748

[Reactie gewijzigd op zondag 14 augustus 2011 21:02]


Door Tweakers user Mar2zz, zondag 14 augustus 2011 21:03

php cli heeft geen geheugenlimiet. (/etc/php5/cli/php.ini staan de settings ervoor)

Tijd voor een memtest, misschien is je geheugen langzaam aan het overlijden.

Bij mij trekt ie tijdens een retrieve rond de 60Mb geheugen continue, dus je kunt bijna niet te weinig hebben. Het trekt wel een aardige wissel op mijn cpu (1,67 singlecore) die zit tussen de 50 en 100% heen en weer te springen. Je hebt recente php5 installatie?

Door Tweakers user DJ-Visto, zondag 14 augustus 2011 21:05

JA en ja, ik ga nog wel verder testen tis virtueel geheugen, dus dat kan bijna niet mis zijn..

Ik geef hem nog wel wat meer..

Door Tweakers user DJ-Visto, zondag 14 augustus 2011 21:22

It works! Moest nog hier:

/etc/php5/cli/php.ini

het memory limited verhogen, nu werkt hij! :D

Door Tweakers user anvar, vrijdag 19 augustus 2011 17:02

Er staat nog een fout in je apache rewrite.
Dit moet zijn:

Options Indexes FollowSymLinks Multiviews
AllowOverride All ipv None

Door Tweakers user Mar2zz, vrijdag 19 augustus 2011 17:50

Dat is geen foutje. dat betekent dat een htaccess file genegeerd wordt als die er is in de mappen. Zo dwing je af dat geconfigureerd moet worden via dit bestand.

Door Tweakers user Collie, dinsdag 23 augustus 2011 16:58

Deze tut volgend heb ik het aan de praat gekregen, tot ik hem rebootte om wat geheugen terug te pakken van de 4GB die overkill bleek. Daarna krijg ik de basispagina via http://newznabserver/newznab/www wel te zien, maar geen enkele link daar werkt. Nu ben ik absoluut niet bekend met Linux, maar van wat ik heb uit kunnen vogelen verwijzen de links naar /newznab/www terwijl de .php pagina's in /newznab/www/pages staan. Weet je toevallig of ik in de goede richting zit of dat ik er gigantisch naast zit?

Door Tweakers user Mar2zz, dinsdag 23 augustus 2011 18:06

Om die links werkend te krijgen moet je die rewrite-urls aanzetten. Download dat bestandje in het hoofdstuk Alle info naar de frontpage voor een voorbeeld (of enable dat in je virtualhost). Je bent er dus bijna :)

Door Tweakers user Collie, dinsdag 23 augustus 2011 19:11

Die heb ik uitgevoerd, als ik deze opnieuw uitvoer geeft ie aan dat de site en module rewrite al enabled zijn. Toch maar eens handmatig de virtualhosts doorspitten dan. Bedankt voor je hulp in ieder geval!

edit: Ben de logs aan het doorspitten, en ik kom heel veel python version mismatches tegen... Google is my friend :)

edit2: Heb het op die manier niet werkend kunnen krijgen. Door:


code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<Directory /var/www/newznab/>
    RewriteEngine on
    #RewriteBase /
    # Do not process images or CSS files further
    RewriteRule \.(css|jpe?g|gif|png|js|ico)$ - [L]
    # Leave /admin and /install static
    RewriteRule ^(admin|install).*$ - [L]
    # Rewrite web pages to one master page
    Options FollowSymLinks
        AllowOverride All
      Order allow,deny
      allow from 192.168.1.0/24
</Directory>onderaan /etc/apache2/apache2.conf toe te voegen werkt het wel. Als ik deze regels echter in /sites-available/newznab zet werkt het niet. Ik weet er ook niet genoeg van om het verder uit te zoeken, het werkt nu dus ik ben tevreden :)

Bedankt voor je hulp, en je behulpzame blogs!

En DJ-Visto bedankt voor de oplossing/workaround O-)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 23 augustus 2011 20:45]


Door Tweakers user HyperBart, donderdag 25 augustus 2011 16:41

Ik heb je standaard install gevolgd en ik kon naar die admin hangout, maar ik kon nergens op klikken dus ik volgde dat stukje over rewrites, dit is EXACT het gene wat ik heb ingeplakt vanuit notepad om dingen makkelijk te kunnen wijzigen:

# de site-config downloaden
sudo wget -P /etc/apache2/sites-available http://dl.dropbox.com/u/18712538/newznab/newznab
# eventueel de poort aanpassen als je niet op poort 80 (=default) draait

Dit stuk snap ik niet, ik interpreteer dit als: "geef hier de poort op waar je het op wilt draaien, Mar2zz draaide het op poort 80 zoals ik ook uitkwam bij het volgen van de howto en hier gaat hij het veranderen naar poort X (=10000 in zijn geval)

sudo sed 's/:80>/:6000>/' /etc/apache2/sites-available/newznab
# de site config aanzetten
sudo a2ensite newznab
# de rewrite-module inschakelen
sudo a2enmod rewrite
# apache restarten (reload is bij mij niet genoeg om de url's te rewriten)
sudo /etc/init.d/apache2 restart


Als ik nu surf krijg ik niets meer... Alleen op mijn originele adres (http://192.168.8.26/newznab/www/) krijg ik nog een website te zien (welcome to newznab) maar that's it, ik kan dus nog steeds niet op categories klikken...

Is dit ook normaal? Het commando omtrent die chown en chmod ben ik niet zeker van, ik ben user "bart", en ik heb dan maar een www-data:bart bij die chown gedaan...

bart@Leveler:/var/www/newznab$ ls -la
total 76
drwxr-xr-x 6 www-data bart 4096 2011-03-22 09:27 .
drwxr-xr-x 3 root   root 4096 2011-08-25 15:00 ..
-rw-r--r-- 1 www-data bart 3123 2011-03-22 09:30 CHANGELOG.txt
drwxr-xr-x 3 www-data bart 4096 2011-03-22 09:27 db
-rw-r--r-- 1 www-data bart 2269 2011-02-28 22:31 INSTALL.txt
-rw-r--r-- 1 www-data bart 32422 2011-02-28 22:31 LICENSE.txt
drwxr-xr-x 5 www-data bart 4096 2011-03-22 09:28 misc
drwxr--r-- 2 www-data bart 4096 2011-03-22 09:27 nzbfiles
-rw-r--r-- 1 www-data bart 11564 2011-03-11 23:02 README.txt
drwxr-xr-x 8 www-data bart 4096 2011-08-25 16:20 www
bart@Leveler:/var/www/newznab$ cd nzbfiles/
-bash: cd: nzbfiles/: Permission denied
bart@Leveler:/var/www/newznab$

[Reactie gewijzigd op donderdag 25 augustus 2011 17:01]


Door Tweakers user Mar2zz, donderdag 25 augustus 2011 17:49

Het is niet de poort waarop je wilt draaien, het is de poort waarop je apache hebt draaien. Jij hebt 'm gewoon op 80 draaien, dus die 6000 moet je even terugveranderen naar 80.

die permissies op nzbfiles staat op drwxr --r--
Dat betekent:
d=directory
rwx = 1e = user (dus www-data) mag read, write, execute
r-- = 2e = leden van groep (dus groep bart) mag read
r-- = ieder ander mag ook read

Dus jij mag die map wel zien, maar je mag er niet in. sudo chmod 774 maakt er bijvoorbeeld drwxrwxr-- van. 777 maakt er drwxrwxrwx van.

[Reactie gewijzigd op donderdag 25 augustus 2011 17:55]


Door Tweakers user HyperBart, donderdag 25 augustus 2011 17:52

dus ik mag dit gebruiken:

sudo sed 's/:80>/:80>/' /etc/apache2/sites-available/newznab

Door Tweakers user Mar2zz, donderdag 25 augustus 2011 17:54

Nee nu moet je het omdraaien, maar eerst de site ff uitschakelen:[/cmd]
sudo a2dissite newznab
sudo sed 's/:6000>/:80>/' /etc/apache2/sites-available/newznab
sudo a2ensite newznab
sudo /etc/init.d/apach2 reload[/cmd]

Door Tweakers user anvar, vrijdag 2 september 2011 14:21

Mar2zz schreef op vrijdag 19 augustus 2011 @ 17:50:
Dat is geen foutje. dat betekent dat een htaccess file genegeerd wordt als die er is in de mappen. Zo dwing je af dat geconfigureerd moet worden via dit bestand.
Vrij raar, als ik het op None laat staan kan ik geen enkele pagina meer laden. Als ik de overwrite op All zet laden alle pagina's zonder probleem

Door Tweakers user jekker, maandag 26 september 2011 12:16

hoe vaak laten jullie de crontab draaien?
Verder heb ik Max Messages: op 50000 gezet maar voor sommige groepen lijkt dit erg weinig

Door Tweakers user mrb, woensdag 14 december 2011 15:47

Hmm, http://dl.dropbox.com/u/18712538/newznab/newznab lijkt niet meer te bestaan?
Heeft iemand hier een ander linkje voor?

Verder lijkt alles goed te gaan thnx Mar2zz!

Door Tweakers user Mar2zz, woensdag 14 december 2011 16:19

Hij staat er weer, was verdwenen na de grote schoonmaak :)
http://dl.dropbox.com/u/18712538/newznab/newznab


Door Tweakers user drunkendragon, dinsdag 13 maart 2012 19:37

php update_binaries.php
PHP Fatal error: Call to undefined function mysql_pconnect() in /volume1/web/newznab/www/lib/framework/db.php on line 12

Je zou zeggen dat de mysql server niet bereikt kan worden?

Door Tweakers user laibr, zondag 1 april 2012 22:33

Thanks voor de duidelijke tutorial.
Kan je misschien ook nog toelichten hoe ik hiervoor een cronjob aanmaak? :s

*Nevermind, kon dit ook makkelijk zelf vinden.

[Reactie gewijzigd op zondag 8 april 2012 21:15]


Door Tweakers user dprod, woensdag 11 april 2012 00:15

Thanks voor de tutorial,

Ik krijg echter maar een stuk of 15 items in me newznab te zien.
Misschien komt het omdat ik meerdere malen de volgende opdracht heb uitevoerd:
cd /var/www/newznab/misc/update_scripts && php update_binaries.php && php update_releases.php

Als resultaat krijg ik nu ook het volgende in me Terminal:
Tidying away binaries which cant be grouped after 2 days
Deleting parts which are older than 2 days
Deleting binaries which are older than 2 days
Processed 15 releases


Iemand enig idee hoe ik alles weer compleet binnentrek?
Alvast bedankt...

Gr,
dpr0d

Door Tweakers user laibr, donderdag 26 april 2012 17:42

Heb na donatie de nzb.tar.gz ook in mijn bezit. :-)
Alleen heb ik geen idee hoe ik aan de import moet beginnen.
Misschien iemand die daar mee kan helpen aub?

Door Tweakers user Rowdy.nl, maandag 10 december 2012 11:36

laibr schreef op donderdag 26 april 2012 @ 17:42:
Heb na donatie de nzb.tar.gz ook in mijn bezit. :-)
Alleen heb ik geen idee hoe ik aan de import moet beginnen.
Misschien iemand die daar mee kan helpen aub?
Backfill lijkt een hoop meer te doen (is nu aan het rammelen bij mij)..

cd /var/www/newznab/misc/update_scripts && php update_binaries.php && php backfill.php

[Reactie gewijzigd op maandag 10 december 2012 11:37]


Door Tweakers user Henkske, dinsdag 11 december 2012 21:39

Mar2zz, bedankt voor al je guides. Ik ga deze dadelijk even nog een keer proberen want ik kan helaas niet zeggen dat het de eerste keer is gelukt maar dat is zeker niet jou fout:)

Door Tweakers user guillaume65, woensdag 26 december 2012 12:01

Mar2zz,

Bedankt voor je blogs, ze hebben me geweldig geholpen bij het opzetten van de hele rits, van sabnzbdplus t/m newznab.

Ik heb in de virtualhost configuratie nog een regeltje toegevoegd:


code:
1
ServerName newznab.mijn.domein


Als je newznab dan ook in je DNS toevoegt kun je de site bereiken via http://newznab,mijn.domein (waarbij mijn.domein natuurlijk je eigen domeinnaam is).

Ik weet niet of het al gezegd is, maar aan het begin van de update scripts moet je een shebang regel toevoegen:

code:
1
#!/usr/bin/php


Nu kun je de scripts gewoon opstarten, dus:


code:
1
./update_binaries.php


in plaats van:

code:
1
php update_binaries.php
Het opzetten van newznab verloopt allemaal heel soepel. Het update_binaries script rammelt ook een heel tijdje. Het update_releases script is echter snel klaar en meldt:


code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Starting release update process (2012-12-26 12:00:31)
using latest regex revision 1742
Applying regex 2 for group alt.binaries.*
Applying regex 1 for group alt.binaries.*
Stage 2
Stage 3
Found 0 nfos in 0 releases
0 nfo files processed
Site config (site.checkpasswordedrar) prevented checking releases are passworded
Processing tv for 0 releases
Lookup tv rage from the web - Yes
Tidying away binaries which cant be grouped after 2 days
Deleting parts which are older than 2 days
Deleting binaries which are older than 2 days
Processed 0 releasesDe categoerien op de newznab pagina blijven dan ook leeg. Iemand een ideen wat hier niet klopt?

met dank,

Wim

[Reactie gewijzigd op woensdag 26 december 2012 12:08]


Door Tweakers user Megalith, vrijdag 28 december 2012 00:07

Ik zit met hetzelfde probleem. Appeltje eitje, tot aan het updaten van de releases.

Door Tweakers user Night89, maandag 7 januari 2013 13:31

Jullie hebben de gratis versie van newsnab? deze heeft maar 2 regex rules om de releases te herkennen, dat is eigenlijk niks dus.. de + versie heeft er een stuk of 1500, en dan worden er meteen een stuk meer herkend en goed in je catagorieen gezet! :)

Reageren is niet meer mogelijk