Open Source: CouchPotato

Door Mar2zz op zondag 5 december 2010 10:13 - Reacties (32)
CategorieŽn: Couchpotato, Downloaden, Films, Views: 17.825

Dit is de zesde post van een serie artikelen die beschrijven hoe je een dedicated mediacenter installeert. Het doel is om stapsgewijs uit te werken hoe je een pc kunt inzetten voor het kijken en verzamelen van allerlei soorten media.

Bij deze posts ga ik ervan uit dat het onderliggende OS Ubuntu is (XBMC Live Dharma of Lucid Lynx server of desktop). Kijk hier voor de installatie van XBMC Live en hier voor Sabnzbdplus. Sabnzbdplus is een vereiste voor CouchPotato. Python 2.6 is ook een vereiste, maar dat is standaard geÔnstalleerd op de meeste recente linux-distributies. Voor een makkelijke integratie met de grootste Internet Movie Database is een recente Mozilla Firefox of Google Chrome aangeraden.

Overigens zijn alle programma's die ik beschrijf crossplatform, dus ook beschikbaar voor Windows en/of OSX. Couch werkt net als Sick ook (beperkt) met torrents.

Korte geschiedenis CouchPotato (CP)
Net als bij SickBeard kon ik daar niets over vinden. Het programma is geschreven door medelander en medetweaker Ruud Burger. Net als bij veel andere open source programma's wordt ook deze vrijwillig in de vrije tijd gemaakt. Open Source projecten kun je dan ook vaak steunen door een vrijwillige donatie, code schrijven, vertalingen aanleveren of door bugs te reporten. Het liefst natuurlijk een combinatie van alle.

De naam CouchPotato is goed gekozen. Als je op engelse Wikipedia ernaar zoekt dan kom je bij Sedentary Lifestyle uit. Dat is een lifestyle waarbinnen je ontzettend weinig beweegt en de hoofdmoot van de activiteiten bestaat uit zitten, lezen, televisie kijken en computeren. Mensen die dit beoefenen worden ook wel couch potato genoemd, vrij vertaald: bank aardappel. Als je ziet wat voor een gevolgen dat voor de gezondheid heeft kun je ook wel concluderen dat je daarin verandert als je deze lifestyle serieus volgt. Desalniettemin past deze term dus ook goed bij het onderschrift van deze tweakblog.

Ik ken het programma via het Sabnzbdplus topic op tweakers. Bij de upgrade naar XBMC Dharma RC1 heb ik het daarom gelijk geÔnstalleerd. CouchPotato is de SickBeard van de films. Je kunt films die je niet direct uit de nieuwsgroepen kunt peuteren agenderen in CP zodat je er geen omkijken meer naar hebt en CP ze voor je binnenhaalt zodra ze gepost worden. Ook kun je hierbij kwaliteitseisen stellen zodat je niet verzopen wordt in CAM-versies. CP kan nog meer, maar dat komt later.

CouchPotato installeren
In plaats van deze howto te volgen kun je ook mijn installerscripts gebruiken/testen.

Ruud werkt met Git om CouchPotato flexibel te kunnen onderhouden. Git is online versiebeheer waarbij je met veel mensen tegelijk kunt werken aan 1 project. Het is ook makkelijk voor de eindgebruiker, je kunt er vanuit installeren en updaten. We gaan dus ook via Git installeren. Hiervoor hebben we Git nodig op ons systeem. Ik ga er overigens vanuit dat je in je homefolder staat als je bezig gaat.

Installeer deze met je packagemanager. Git-core heet het pakket. Dat is dus het volgende commando in de terminal op een server:
sudo apt-get install git-core
. Als dit klaar is kun je CP al binnenhalen. Daarvoor typ je het commando:
git clone http://github.com/RuudBurger/CouchPotato.git
. Let op, gebruik geen sudo anders wordt root de eigenaar van de bestanden en moet je continue sudo doen.

Nu heb je een map CouchPotato in je homefolder staan. Deze gaan we verbergen door 'm te hernoemen naar .couchpotato (mv CouchPotato .couchpotato in terminal). Om updates in CouchPotato aan te kunnen zetten moeten we de map .git verwijderen. Deze staat in de .couchpotato map. (rm -rf /home/gebruiker/.couchpotato/.git in terminal).

Net als Sab en Sickbeard wil je CP ook automatisch met je systeem starten, je hebt er dan immers geen omkijken meer naar. In de .couchpotato map staat een opstartscript. Deze gaan we aanpassen. Ga de map in (cd .couchpotato in terminal). Open het bestand initd met een tekstverwerker. (nano initd in terminal). Pas het volgende aan naar wens:

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
############### EDIT ME ##################
# path to app
APP_PATH=/home/gebruiker/.couchpotato

# path to python bin
DAEMON=/usr/bin/python

# startup args
DAEMON_OPTS=" CouchPotato.py -q"

# script name
NAME=couchpotato

# app name
DESC=CouchPotato

# user
RUN_AS=gebruiker

PID_FILE=/var/run/couchpotato.pid

############### END EDIT ME ##################


Sla het bestand op en vervolgens hernoem je en kopieer je het script naar /etc/init.d (hier heb je beheerdersrechten voor nodig. In de terminal doe je:
sudo cp initd /etc/init.d/couchpotato
Maak dan het bestand uitvoerbaar met chmod a+x. chmod is de tool om rechten op mappen en bestanden aan te passen en +x betekent executable maken. -x betekent executable wegnemen. Met chmod a geef je aan dat elke gebruiker a=all het bestand mag gebruiken. Het volgende typ je dus:
sudo chmod a+x /etc/init.d/couchpotato

Nu kun je CouchPotato toevoegen als startupservice.
sudo update-rc.d couchpotato defaults
Typ daarna sudo /etc/init.d/couchpotato start" en CouchPotato draait. Standaard zal Couchpotato draaien op poort 5000 en is daar dus ook bereikbaar. Nu kun je met je webbrowser naar CouchPotato gaan op http://computernaam:5000/.

Hier een screenshot (waar al films zijn toegevoegd, als er nog geen films zijn opgegeven dan staat er Add Movies) (klik voor groter).
CouchPotato

CouchPotato configureren

Klik direct op het tandwieltje. Dit is het configuratiescherm. Hier kun je dus al je instellingen doen. Je moet ook in Sabnzbd weer wat dingen aanpassen.

General
Spreekt voor zich lijkt me. Je kunt hier de standaardpoort en dergelijke aanpassen. Interessant zijn de Ignore words. Hiermee geef je aan wat CouchPotato vooral niet moet downloaden. Dus GERMAN en DUBBED lijkt me inderdaad al een goeie start. Het gaat je dan niet lukken om films te downloaden met german of dubbed in de titel of usenet-bestandsnaam, mochten die er zijn.

NZB's/Torrents
Hier kun je de details weer opgeven van Sabnzbdplus. Ik gebruik zelf een categorie couchpotato omdat ik met Sab ook op andere manieren films download. Als je hier een categorie opgeeft maak die dan ook aan in Sabnzbd bij instellingen. Retention is de retentie van je nieuwsgroepprovider. Dit is het aantal dagen dat bestanden in de nieuwsgroepen worden bewaard. Kijk dus op de site van je provider voor het exacte getal en ga niet te hoog zitten.

Je kunt Couchpotato ook automatisch een postprocess-script aan laten maken. Hierdoor snapt Couch beter welke file er nou in de mappen staan waar de downloads terecht komen. Hiervoor moet je de config.ini van Couchpotato aanpassen. Deze staat in de map .couchpotato. (nano /home/gebruiker/.couchpotato/config.ini is dus het commando daarvoor).

Zoek in de config.ini naar ppdir = . Hierachter kun je de map invullen waar je andere postprocessing-scripts bewaart. Als je ook Sickbeard gebruikt zal dat in de map /home/gebruiker/.sickbeard/autoProcessTV/ zijn. Het kan natuurlijk ook een ander pad zijn, in Sabnzbd kun je de map opgeven onder Instellen > Mappen > map met gebruikersscripts. Het komt er bijvoorbeeld zo uit te zien in de config.ini van Couch:
ppdir = /home/gebruiker/.sickbeard/autoProcessTV

Providers
Hier kun je Couch koppelen aan indexsites. Newznab is geen site maar een programma. Newznab is een programma waarmee je zelf een nzb-indexsite kunt maken en dus eventueel kunt hosten op een eigen pc.

Quality
Hier kun je los naar eigen genoegen. Je geeft hier op welke kwaliteiten je allemaal lust als je films download en ook welke kwaliteit je het minimaal en maximaal wilt hebben. CP kan namelijk vervangen als je er betere kwaliteit uitkomt. Ook kun je aangeven dat je bijvoorbeeld best DVDrips wilt hebben, maar dat deze niet kleiner of groter moeten zijn dan een x aantal Mb's. Je kunt ook een default kwaliteit instellen. Deze wordt altijd als eerste optie getoond als je een film toevoegt, maar je kan het dan altijd nog veranderen. Bij order en hide kun je een kwaliteit oppakken en ergens anders in de lijst laten vallen zodat je een voorkeursvolgorde kunt maken.

Als je wilt dat CP volledig zelfstandig je films upgrade van minimum naar topkwaliteit dan kun je zelf een profiel aanmaken. Dit verhoogt ook de kans dat je iets download, omdat CP naar alle kwaliteiten zal zoeken die je in dit profiel zet. Je kunt zelfs aangeven dat een bepaalde kwaliteit voldoende is en dat je dan niet een hogere versie hoeft te hebben. De logische releasevolgorde is meestal van laag naar hoog. Dit hoeft niet altijd zo te zijn. Je kunt ook instellen hoeveel dagen CP moet wachten met het downloaden van een lagere kwaliteit omdat mogelijk een betere release binnen een aantal dagen erna komt. Dit staat standaard op 3 dagen, maar kun je ook gewoon op 0 zetten. Zie hier een screenshot waarbij R5 het minimum is dat gedownload zal worden(dus geen CAMS of TS downloaden), maar CP pas stopt met zoeken zodra er een 720P of 1080P release is gevonden en gedownload. Zo kun je dus al wel een R5 kijken, maar zal je verzameling uiteindelijk alleen uit topkwaliteit bestaan.

CP Quality Profile

Rename
Je kunt instellen hoe CP de bestanden moet gaan noemen. Bij downloadfolder geef je de map op die je in Sabnzbd hebt ingesteld bij de categorie couchpotato. Destination is natuurlijk de map waar je films uiteindelijk wilt hebben. Ook geef je aan hoe je wilt dat je films worden genoemd. Ik kon hier geen Help over vinden, maar de defaults zijn voor mij prima. Mocht je het willen aanpassen dan heb je de volgende syntaxes daarvoor (bedankt Ruud!):

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
cd: cd1
cdNr: 1
ext: .mkv
namethe: Filmnaam, The
thename: The Filmnaam
year: 2010
first: F (van "F"ilmnaam)
quality: 1080P, DVD-Rip, R5 etc
video: x264, divx, etc
audio: ac3, dts, mp3
group: releasegroup-naam
resolution: 1080P, 720P
sourcemedia: Bluray, DVD, HDTVExtra's
Ook hier weer die fijne mogelijkheid om het programma te laten communiceren met XBMC. Bovendien kun je het trailers laten downloaden, subtitles (if any) en dergelijke. Zodra CP een film heeft gedownload zal het een melding doen naar XBMC zodat de bibliotheek wordt geupdate. Bovendien zet het er alvast bestanden bij waardoor XBMC heel snel kan updaten en niet zelf informatie van het web hoeft te scrapen.

Trailers worden opgeslagen in de map bij de film zelf als movie-trailer.ext. Sommige xbmc skins hebben hier extra mogelijkheden voor. Je kunt hiermee op een avondje ff kijken of je zin hebt in zo een film. Leuke extra!

Je kunt CP ook trailers/subtitles laten zoeken voor alle andere films die je hebt gedownload zonder CP te gebruiken. Dit doe je via Manage > Download trailers (en download subs).

Userscript
Hier komt Firefox of Chrome om de hoek kijken. Het gaat om een script dat reageert als je op IMDB bij een film zit. Stel dat je ff kijkt waar Unstoppable over gaat, rechtsonder in de hoek komt dan een popupje. Add to Couchpotato. En als je daar op klikt kun je een kwaliteit kiezen. Omdat Unstoppable nog niet is gereleased op Usenet kies ik dan R5, een russische DVD met gesyncte engelse audio. Dat is mijn minimumsmaak zeg maar. Hierna heb ik geen omkijken meer, CP zal elke 24 uur kijken of Unstoppable als R5 wordt gereleased op de indexsite die ik heb opgegeven. Zodra die aanwezig is geeft het Sab een seintje en klaar is kees!

Hier een plaatje ervan, klik voor groot en zie rechtsonder het scriptje:
Greasescript CP

Afsluiting
Buiten de configuratie om spreken alle CouchPotato menus voor zichzelf. Onder Wanted kan je films toevoegen en daar ook bijhouden hoe en wat. Je ziet er info over de films en dergelijke.

Onder Manage staat een belofte. This will be awesome soon! Ik ben heel benieuwd wat deze bankaardappel voor ons in petto heeft.

CouchPotato is een goeie aanvulling op andere manieren van films verzamelen, zoals iedere downloader wel doet via community's zoals FTD en FTN en indexsites. Ik gebruik zelf CouchPotato vooral voor films die ik niet direct kan vinden in de nieuwsgroepen. Films die in de bios draaien en nog niet op usenet zijn gereleased bijvoorbeeld, zoals die Unstoppable waar ik het over had. Maar ook de oude klassiekers zijn niet altijd direct te vinden.

Het eerste wat ik deed toen ik CP en het firefox-script werkend had was de imdb top 250 doorstruinen en alles wat ik nog niet had gezien of nogmaals wilde zien toevoegen met het script. Dit is veel minder werk dan zelf elke film opzoeken in een community of op indexsites of via nieuwsgroep headers.

CouchPotato is daarom een must-have app voor elke downloader. Het neemt je werk uit handen en is een heerlijke luie manier van verzamelen.

Mocht je vragen hebben over Couchpotato dan kun je terecht in [Ervaringen] Sickbeard, Couchpotato e.a..

Volgende: Open Source: Automatisch ontdekken 12-'10 Open Source: Automatisch ontdekken
Volgende: XBMC Add-ons 12-'10 XBMC Add-ons

Reacties


Door Tweakers user Unflux, zondag 5 december 2010 13:17

Weer een top blog! _/-\o_

Door Tweakers user bigben04, zondag 5 december 2010 13:24

Erg interessant, je blogs laten me toch weer eens serieus nadenken over een HTPC. Ik heb jaren terug een Xbox 1 gehad met XBMC, daarna heb ik een WDTV gekocht om films/series te kijken, maar gezien de ontwikkeling en mogelijkheden van XBMC op een HTPC ga ik denk ik maar eens zo'n systeempje samenstellen. Bedankt voor alle waardevolle info die je tot nu toe al geplaatst hebt!

Door Tweakers user TheMOD, zondag 5 december 2010 14:15

Bedankt voor deze posts. Dankzij jou loop ik nu toch te experimenteren met XBMC. Ik wilde dat al langer doen, maar zo wordt het wel gemakkelijker.

Zou je misschien ook een blogpost aan torrents kunnen wijden? Ik heb namelijk geen Usenet of nieuwsgroepen, maar haal alles van torrents.

Door Tweakers user Mar2zz, zondag 5 december 2010 14:19

@bigben04
Ongelooflijk eigenlijk dat je na XBMC op de XBOX bent overgegaan op een compleet ander systeem. Op de xbox kon je er al zoveel mee en al die pracht en praal van die skins en dergelijke. Je kunt natuurlijk ook Sab, Sick en Couch op een server installeren en je WD TV daar laten kijken (dan moet je wel de wd tv Live versie hebben geloof ik?) op de shares.

Het hele geheel van bibliotheekonderhoud en webinterfaces en hoe deze programma's onderling samenwerken met XBMC is wel geniaal. Eigenlijk is het 1 grote applicatie waarmee je helemaal los kunt op mediagebied. Op een beetje stevige HTPC kun je ook gewone spellen draaien vanuit XBMC met de launcher.
Bijvoorbeeld World of Warcraft ofzo via wine (als je een linux versie neemt tenminste). Of af en toe ff een shooter, casual games, emulators en dergelijke. Ik vond een ander sterk punt van de Xbox (heb er zelf ook 1 gehad) ook dat je er lekker mee kon gamen vanaf de bank. En dat kan dus ook met een htpc (al verwacht bij een ION versie geen grote kracht natuurlijk.

Bovendien kan je een htpc ook nog inzetten als harddiskrecorder en dergelijke. (kan ook allemaal met gratis open source software en vanuit XBMC. Het is de investering wel waard. Ga in ieder geval voor minimaal een ION systeem als je een htpc aanschaft, dan kun je ook probleemloos HD films kijken met GPU versnelling.

@TheMod
Ik kan er wel een post aan wijden, geen probleem, gebruik het zelf nauwelijks maar heb Transmission wel gepauzeerd staan @ startup voor noodgevallen. Ben je een linux-gebruiker? Ik ga geen Windowstutorials schrijven aangezien ik dat niet meer volg sinds ik ruzie had met Vista.

[Reactie gewijzigd op zondag 5 december 2010 14:25]


Door Tweakers user sylvesterrr, zondag 5 december 2010 14:20

TheMOD schreef op zondag 05 december 2010 @ 14:15:
Bedankt voor deze posts. Dankzij jou loop ik nu toch te experimenteren met XBMC. Ik wilde dat al langer doen, maar zo wordt het wel gemakkelijker.

Zou je misschien ook een blogpost aan torrents kunnen wijden? Ik heb namelijk geen Usenet of nieuwsgroepen, maar haal alles van torrents.
CouchPotato en sickbeard zijn ideaal in combinatie met usenet.

Door Tweakers user RuudBurger, zondag 5 december 2010 14:27

Standaard is CP te vinden op poort 5000. Als je het lokaal draait zal dan ook de browser de eerste keer starten, maar als je het op een server installeert, zal je handmatig naar http://ip-van-server:5000 moeten gaan.

De volgende opties zijn mogelijk voor het renamen:
cd: cd1
cdNr: 1
ext: .mkv
namethe: Filmnaam, The
thename: The Filmnaam
year: 2010
first: F (van "F"ilmnaam)
quality: 1080P, DVD-Rip, R5 etc
video: x264, divx, etc
audio: ac3, dts, mp3
group: releasegroup-naam
resolution: 1080P, 720P
sourcemedia: Bluray, DVD, HDTV

Op de manage pagina komen uiteindelijk opties om per film acties uit te voeren. Trailers, ondertitels en fanart zoeken bijvoorbeeld, maar ook "download deze film in betere kwaliteit"-knop. Wanneer dit komt weet ik echter niet ;).

De UserScript kan trouwens ook gebruikt worden met Chrome.

Ruud

[Reactie gewijzigd op zondag 5 december 2010 14:30]


Door Tweakers user Mar2zz, zondag 5 december 2010 14:45

Sillymidget schreef op zondag 05 december 2010 @ 14:27:
De UserScript kan trouwens ook gebruikt worden met Chrome.
Ruud
He topper, bedankt voor je reactie en dit geweldige programma natuurlijk. Heb de blog aangepast. Ik ga alleen Chrome niet noemen, al mijn blogs zijn ook bedoeld als evangelisatie voor opensource programma's en daar valt Chrome niet onder...

Door Tweakers user Precision, zondag 5 december 2010 14:52

Mar2zz schreef op zondag 05 december 2010 @ 14:45:
Ik ga alleen Chrome niet noemen, al mijn blogs zijn ook bedoeld als evangelisatie voor opensource programma's en daar valt Chrome niet onder...
http://code.google.com/intl/nl/chromium/
http://src.chromium.org/viewvc/chrome/


Door Tweakers user Dadona, zondag 5 december 2010 15:27

Draai je XBMC ook met een TV server? (Helaas is 4TR nog niet beschikbaar.)

Door Tweakers user afraca, zondag 5 december 2010 16:27

Argh, wat is het vervelend om een arme student te zijn... Echt impressive hoeveel je gewoon kan automatiseren, really looking forward naar het moment dat ik geld heb. (htpc + monitor >> stufi)

Door Tweakers user SpaceK33z, zondag 5 december 2010 17:57

Erg bedankt voor deze geweldige blog!
Ik heb XBMC Dharma RC2 gedownload voor op mijn Mac, maar deze draait erg instabiel; met name de add-ons sectie loopt continue tijdelijk vast. Heb jij deze problemen ook of draait 'ie gewoon stabiel bij jou?

Waar ik naar uit kijk is een blogpost waarover je al deze technieken bij elkaar zet en zo een overzicht geeft van wat ze doen. Er zijn namelijk zo veel technieken hiervoor, ik kan het allemaal niet meer volgen :S.

[Reactie gewijzigd op zondag 5 december 2010 17:57]


Door Tweakers user TheMOD, zondag 5 december 2010 18:33

Mar2zz schreef op zondag 05 december 2010 @ 14:19:
-

@TheMod
Ik kan er wel een post aan wijden, geen probleem, gebruik het zelf nauwelijks maar heb Transmission wel gepauzeerd staan @ startup voor noodgevallen. Ben je een linux-gebruiker? Ik ga geen Windowstutorials schrijven aangezien ik dat niet meer volg sinds ik ruzie had met Vista.
De enige reden waarom Windows bij mij nog bestaat is omdat ik bij vlagen ook graag een spelletje speel. Voor de rest leef ik alleen voor Ubuntu :+

En bedankt! Ik wil misschien later nog eens een usenet abbo nemen, maar voorlopig nog niet. Torrents zijn helemaal gratis, en wat overzichtelijker vind ik. Alleen voor series zijn ze wat minder geschikt.

En nog een vraagje (nu je toch bezig bent): hoe zit het op usenet met oude films en series? Als ik bijvoorbeeld Star Trek Voyager binnen wil halen over P2P, dan kost dat erg veel tijd en moeite.

[Reactie gewijzigd op zondag 5 december 2010 18:34]


Door Tweakers user Mar2zz, zondag 5 december 2010 18:40

Dadona schreef op zondag 05 december 2010 @ 15:27:
Draai je XBMC ook met een TV server? (Helaas is 4TR nog niet beschikbaar.)
Ik kijk nauwelijks televisie. Mocht ik eens een programma missen dan download ik 'm of ik kijk 'm met de UitzendingGemist plugin, maar dat doe ik ook zelden. Als ik de televisie aanzet is het voor een filmpje of serie ofzo. Maar ik weet wel hoe het ongeveer moet, heb me onlangs verdiept in TV-kaarten en MythTV dus ik ga er zeker nog een blog aan wijden. Ik moet wel zeggen dat digitale televisie dit hele zaakje een stuk duurder heeft gemaakt als je de hardware ervoor nog moet aanschaffen. Die smartcards, lijkt leuk, maar is gewoon consumentje aan banden leggen.
afraca schreef op zondag 05 december 2010 @ 16:27:
Argh, wat is het vervelend om een arme student te zijn... Echt impressive hoeveel je gewoon kan automatiseren, really looking forward naar het moment dat ik geld heb. (htpc + monitor >> stufi)
Je hebt een kant en klaar ION systeem voor rond de 250 euro, zuinig en ruim voldoende, zelfbouw kan mogelijk nog goedkoper. Daar kun je het al prima mee draaien, helemaal als je een oude pentium ofzo kunt ritselen die als server wil fungeren.
SpaceK33z schreef op zondag 05 december 2010 @ 17:57:
Waar ik naar uit kijk is een blogpost waarover je al deze technieken bij elkaar zet en zo een overzicht geeft van wat ze doen. Er zijn namelijk zo veel technieken hiervoor, ik kan het allemaal niet meer volgen :S.
Bij mij draait het heel stabiel. Heb 1 vastloper gehad op de Youtubeplugin, maar weet niet waardoor het veroorzaakt is. Ik heb helemaal geen verstand van Mac's. Nooit gehad of gebruikt ook. Dus ik kan daar ook niet mee helpen. Ik draai zelf op een Asrock ION330 HT.

Door Tweakers user Mar2zz, zondag 5 december 2010 18:51

TheMOD schreef op zondag 05 december 2010 @ 18:33:
[...]En nog een vraagje (nu je toch bezig bent): hoe zit het op usenet met oude films en series? Als ik bijvoorbeeld Star Trek Voyager binnen wil halen over P2P, dan kost dat erg veel tijd en moeite.
Torrents zijn gratis, maar een usenetabbo is bijna gratis als je het deelt met een aantal vrienden. Ik deel ook mijn abbonement en betaal 1,80 euro per maand daardoor. Overigens is het een kleine bijdrage voor het op een legale manier downloaden van al je films, series en muziek. Als je dit met torrents doet moet je je upload uitzetten, anders verspreid je auteursrechtelijk beschermde bestanden en dat is illegaal, maar als je je upload uitzet dan zullen sommige trackers je op den duur bannen. Dus, overweeg het eens zou ik zeggen om toch te betalen.

Star Trek Voyager kun je compleet downloaden. Er is een post van seizoen 1 tot en met 7 en deze post is er 106 dagen geleden erop gezet, complete seizoenen. Als je een usenet abbo had gehad dan had je morgenochtend alles binnengehad. Het is met populaire series overigens zo dat die elke 500 dagen wel weer opnieuw voorbij komen, dus je hebt ze altijd binnen handbereik.

Door Tweakers user RuudBurger, zondag 5 december 2010 20:06

Als hier trouwens mensen langskomen die CouchPotato sneller in de Meuktracker kan krijgen, zie ik dit graag. Ik heb al een aanvraag gedaan, maar niets meer van gehoord.

Door Tweakers user SpaceK33z, zondag 5 december 2010 20:36

Sillymidget schreef op zondag 05 december 2010 @ 20:06:
Als hier trouwens mensen langskomen die CouchPotato sneller in de Meuktracker kan krijgen, zie ik dit graag. Ik heb al een aanvraag gedaan, maar niets meer van gehoord.
Ik kan me voorstellen dat Tweakers.net bang is hierdoor in de problemen te komen. Het is dan misschien niet illegaal, maar laten we het eerlijk zeggen; het is wel 'semi-legaal' :P.

Het is net zoals laatst Torrent-Finder die uit de lucht is gehaald. Die had geen enkel torrent bestand op z'n server staan en werkte eigenlijk hetzelfde als Google. Toch zijn die ook offline gehaalt.

[Reactie gewijzigd op zondag 5 december 2010 20:37]


Door Tweakers user RuudBurger, zondag 5 december 2010 21:32

Mja, SickBeard staat ook in de Meuk, waarom zou die dan wel mogen?

Door Tweakers user Mar2zz, maandag 6 december 2010 06:47

SpaceK33z schreef op zondag 05 december 2010 @ 20:36:
[...]
Ik kan me voorstellen dat Tweakers.net bang is hierdoor in de problemen te komen. Het is dan misschien niet illegaal, maar laten we het eerlijk zeggen; het is wel 'semi-legaal' :P.
Om misverstanden uit de wereld te helpen: Aan Couchpotato is niets semi-legaal of illegaal, het is gewoon legaal. Het verspreiden van auteursrechterlijk beschermd materiaal is illegaal. Couchpotato (en Sickbeard, en Sabnzbd etc) verspreiden helemaal niets. De meuktracker staat vol met nzb-downloadprogramma's zoals Newsleecher, Grabit en dergelijke. FTD bijvoorbeeld heeft een eigen topic op tweakers, net als Sab of zelfs nieuwsgroepen met binaries-providers etc etc. Het pas dus prima in de policy van tweakers. Zolang je maar niet gaat zeggen dat film X met de naam X.dvdrip.xvid.diamond in nieuwsgroep Y staat.

Verwar overheid a.u.b. niet met film/muziekmaatschappijen, hoe graag Brein en consorten zouden willen dat je zo denkt, je hoeft niet zo te denken. Zolang je niet verspreid (=upload) en download voor eigen gebruik ben je volgens de laatste uitspraak van de rechter legaal bezig. Zie ook dit nieuwsartikel op tweakers: nieuws: Hof staat downloaden uit illegale bron toe.

Er gaan subsidies en dergelijke naar artiesten en ze vangen centjes uit de thuiskopieheffing, die thuiskopieheffing alleen al, de overheid gaat er vanuit dat je kopieert... Als je als artiest niet rond kunt komen ben je niet goed genoeg en moet je er maar ander werk bij zoeken. De meeste mensen worden ontslagen als ze niks opleveren bij hun werkgever en een gewone zelfstandige gaat ook kapot als ie niks verkoopt omdat niemand op zijn aanbod zit te wachten of het wel op een andere manier kan regelen.

Door Tweakers user swtimmer, maandag 6 december 2010 16:20

Ondanks dat veel van de tools mij al bekend waren en ik het vaak goed af kan met de INSTALL files moet ik je complimenten geven voor dit blog. Als er gekozen mag worden voor het meest informatieve blog op Tweakers dan zal jij het zeker goed doen! Super dus!

Wat ga je bespreken nadat je de digitale media hoek hebt gehad?

Door Tweakers user Mar2zz, maandag 6 december 2010 19:38

Bedankt voor het compliment. Ik weet nog niet of mijn info op raakt. Ik ben wel enthousiast over digitale media en open software dus blaat er ook graag over. Wil wel een beetje in de howto of review sfeer blijven, dus ik hou deze stijl wel aan denk ik. En zolang het maar met entertainment heeft te maken, vanuit de luie stoel natuurlijk ;-).

Door Tweakers user analog_, dinsdag 7 december 2010 17:24

Er is niks illegaal aan beide programma's ze zijn simpelweg in staat bepaalde namen in vorm van regex patronen te herkennen uit een xml feed en vervolgens een torrent/nzb (inhoudelijk again, niks) te downloaden naar een bepaalde locatie. Dat de gebruiker er misbruik van maakt door er film titels in te rammen, tjah .... jammer.

Als je echter het bekijkt: meer met de gedachte achter de wet (wat uiteindelijk nogal snel subjectief uitloopt), ja definitly, auteursrechtschending faciliteren, maar utorrent ook. Vraag is waar je de grens wilt trekken en tweakers.net kennende zal dat veel te vroeg gebeuren.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 7 december 2010 17:24]


Door Tweakers user M-Opensource, donderdag 9 december 2010 12:45

Lijkt me een topprogramma, bedankt voor de tip. Na install en config kwam ik er helaas achter dat Newzbin niet ondersteund wordt :(

Door Tweakers user trekker22, zondag 12 december 2010 09:40

als ik dit uitvoer:
sudo apt-get install git-core

"git-core: depends: liberror-perl but it is not installable"

is dit normaal? want lijkt me niet dat GIT nu geinstallleerd is. Is een XBMCFreak Live 10.0 RC1 en verder weinig ervaring met linux:)

Door Tweakers user pasz, maandag 13 december 2010 11:09

trekker22 schreef op zondag 12 december 2010 @ 09:40:
als ik dit uitvoer:
sudo apt-get install git-core

"git-core: depends: liberror-perl but it is not installable"
Je kunt ook gewoon een zipje downloaden deze uitpakken en deze guide verder volgen.
Zo heb ik het ook gedaan.

@Mar2zz > Heb je verplicht zo'n provider nodig ? Ik snap dit gedeeltje niet helemaal.

Door Tweakers user Blamm, maandag 13 december 2010 12:53

Sillymidget schreef op zondag 05 december 2010 @ 14:27:
De UserScript kan trouwens ook gebruikt worden met Chrome.

Ruud
Zojuist ontdekt dat Safari met GreaseKit het script ook prima accepteert ;)

Door Tweakers user Henkske, maandag 20 december 2010 21:09

THX alot.

Dit is precies wat ik zocht

Door Tweakers user RiChaDo, donderdag 6 januari 2011 19:07

Super dit heb doordat sickbeard al aan de praat gekregen maar nu wil ik dit doen en gaat het helaas mis.

Ik draai XBMCfreak live cd dharma 10 ubuntu 10.04

nano initd en dan heb ik dit ingevuld:

############### EDIT ME ##################
# path to app
APP_PATH=/home/xbmc/.couchpotato

# path to python bin
DAEMON=/usr/bin/python

# startup args
DAEMON_OPTS=" CouchPotato.py -q"

# script name
NAME=couchpotato

# app name
DESC=CouchPotato

# user
RUN_AS=xbmc

PID_FILE=/var/run/couchpotato.pid

############### END EDIT ME ##################

Nadat ik de rest van de stappen vervolg krijg ik een error bij:

/etc/init.d/couchpotato start

Iets over "/var/run/couchpotato.pid Permission denied"

Hopelijk kan iemand me helpen

Door Tweakers user aegis, donderdag 3 februari 2011 21:58

ik heb ook gewoon deze en tut gevolgd alleen met opstarten van de server word die niet automatisch gestart en als ik /etc/init.d/couchpotato start doe krijg ik dezelfde fout als RiChaDo hier boven. maar als ik sudo python CouchPotato.py -d doe dan start die wel op.

Door Tweakers user Mar2zz, donderdag 3 februari 2011 22:09

starten met sudo /etc/init.d/couchpotato en dan doet ie het wel. was vergeten die sudo erbij te zetten, heb ik gefixed. alleen root heeft toegang tot /var/run.
excuses!

Door Tweakers user hreemers, woensdag 13 februari 2013 20:13

Beste Mar2zz.
Ik ben een beetje nieuw op Ubuntu gebied.
Ik heb zowel op windows als op Ubuntu (automatische scripts) Coutchpotato geinstalleerd.
Sabnzbd was op beiden OSen al geinstalleerd.
Op Windows werkt Couchpotato ok, echter op Ubuntu lijkt hij goed te werken maar geeft gevonden films kennelijk niet door aan sabnzbd.
Ik heb alle folder rechten al open gezet om te testen, geen resultaat.

Enig Idee?

Misschien ook een tip om alleen films met nl ondertiteling te downloaden.
Ik heb al wat getest in de config met nl,NL
Dat schijnt vooralsnog niet te werken (windows).

Door Tweakers user hreemers, donderdag 14 februari 2013 11:38

Sorry verkeerde instelling.
Nu alles ok.
Torrents werden geplaatst in de nzb map.
hreemers schreef op woensdag 13 februari 2013 @ 20:13:
Beste Mar2zz.
Ik ben een beetje nieuw op Ubuntu gebied.
Ik heb zowel op windows als op Ubuntu (automatische scripts) Coutchpotato geinstalleerd.
Sabnzbd was op beiden OSen al geinstalleerd.
Op Windows werkt Couchpotato ok, echter op Ubuntu lijkt hij goed te werken maar geeft gevonden films kennelijk niet door aan sabnzbd.
Ik heb alle folder rechten al open gezet om te testen, geen resultaat.

Enig Idee?

Misschien ook een tip om alleen films met nl ondertiteling te downloaden.
Ik heb al wat getest in de config met nl,NL
Dat schijnt vooralsnog niet te werken (windows).

Reageren is niet meer mogelijk